Direct inspelen op actuele gebeurtenissen

Traditionele onderzoeksmethoden zijn vaak traag, waardoor de uitkomsten of niet op tijd verzameld kunnen worden, of bij oplevering van rapportages al gedateerd zijn. De acute behoefte aan de mening van de doelgroep om snelle effectieve keuzes te maken, wordt steeds groter. Abbi speelt hierop in door slim gebruik te maken van mobiele technologie. Als je een relevant en activerend gesprek wilt tussen organisaties en hun doelgroepen, dan is mobiele technologie essentieel. Het is het nummer 1 persoonlijke communicatie-device, waarop alles samenkomt. Bij Abbi draait het om mobile-first, maar zeker niet only, omdat er ook situaties denkbaar zijn waarbij activatie via e-mail nog altijd beter werkt. Sterker nog: voor diverse campagnes activeren we zelfs via outdoor en print! Hoewel die media voor flitspeilingen natuurlijk meestal te traag zijn.

Door echt met de respondenten in dialoog te gaan, luistert Abbi niet alleen, maar kan zij ook op antwoorden inspelen door deze direct op te volgen.

Inretail

Inretail, de grootste brancheorganisatie in non-food (e)retail maakt intensief gebruik van Abbi’s chatsurveys om snel en effectief de meningen te peilen onder haar leden. Via SMS-berichten aan haar leden komt de respons veel sneller binnen waardoor binnen 48 uur een infographic met de uitkomsten beschikbaar is. De inzichten op hoofdlijnen kunnen zelfs realtime worden gevolgd, ook door de respondenten. Fast, fun & easy. 

Het resultaat

Een veel hogere en snellere respons, waardoor Inretail bovenop de actualiteit zit en zo haar lobby als brancheorganisatie en adviezen voor leden en stakeholders beter kan invullen. Bovendien biedt de Abbi chatdialoog Inretail de mogelijkheid om feedback direct ook effectief op te volgen in een vervolgdialoog of communicatiecampagne. Zo merken leden dat Inretail niet alleen luistert, maar ook echt wat met de uitkomsten doet in hun belang. 

Henrike Bijlstra

Senior marktonderzoeker Inretail

Wij gebruiken Abbi om onder onze leden heel snel de impact op hun bedrijfsvoering te peilen. Het gaat hier om een groep ondernemers die doorgaans lastig te bereiken is, maar door Abbi’s chatsurveys te activeren met SMS-berichten halen wij binnen twee dagen een enorme respons binnen op actuele vraagstukken.

Tribe Company

Tribe Company, een full-service entertainment bedrijf, heeft tijdens de lockdown periode miljoenen Nederlanders getrakteerd op drie muzikale avonden met The Streamers. Na afloop van elke livestream kregen kijkers een e-mail met de vraag hun ervaringen te delen. Door middel van Abbi's chatsurvey keek bandmanager Frank Lammers samen met bezoekers terug op het muziekoptreden en werd feedback voor vervolgedities verzameld. Evalueren, profielen verrijken en opt-ins verzamelen voor vervolgcommunicatie is zo niet alleen snel en effectief voor Tribe Company, maar daarnaast ook een leuke en persoonlijke ervaring voor de kijkers! 

Het resultaat

Binnen enkele dagen na afloop van de livestreams gaven meer dan 50.000 mensen hun mening over The Streamers. Een enorm bereik! Door deze snelle manier van dataverzameling is de informatie direct gebruikt voor vervolgedities van The Streamers. Bovendien leverde dit waardevolle profieldata op om in de toekomst nóg relevanter en gepersonaliseerd te communiceren met bezoekers op basis van hun interesses en (muziek)voorkeuren. 

Philine Toet

Data en Marketing specialist Tribe Company 

Met The Streamers wilden we Nederland trakteren op een leuke avond. Natuurlijk waren we ook benieuwd of dit ons ook daadwerkelijk was gelukt. We wilden een enquête die paste bij het evenement. Zo kwamen we terecht bij Abbi, waar we volledig onze eigen huisstijl en tone of voice konden aanhouden om antwoord te krijgen op onze vragen. De hoge response rate laat zien dat de chat ook goed in de smaak is gevallen bij de bezoekers!

De voordelen van Abbi

  • Abbi is snel, slim, creatief en betrokken
  • Abbi biedt real time uitkomsten
  • Abbi biedt activatiemogelijkheden met slimme mobiele oplossingen

Meer weten?

Bel of mail dan met Ine Polak. Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

+31 (0)76 2013100