Klantenpanel Abbi style

Een klantenpanel is een platform dat organisaties de mogelijkheid biedt om op continue basis de dialoog aan te gaan met een groep betrokken klanten. Abbi stelt daarbij de respondent centraal door deze alleen heel gericht te benaderen over dat wat voor hem of haar relevant is. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een Customer Data Platform (CDP). Hierin worden vanuit diverse bronnen profielen opgebouwd op basis waarvan heel gericht gecommuniceerd kan worden. Met automatische ‘workflows’ worden vervolgens de relevante groepen geselecteerd en geactiveerd voor diverse doelen: nieuw onderzoek, effectieve communicatie, uitnodigingen voor events, etc. Activatie van de (chat) vragenlijsten kan via e-mail, SMS en/of telefonische benadering. De nieuwe data stroomt vervolgens weer in het centrale platform (CDP), waardoor de profielen continu worden verrijkt. Zo is vervolgonderzoek, communicatie en activatie altijd effectief en relevant.

Nationaal Seniorenpanel

Het gebruikgemak van Abbi en de enorme bereidheid om te chatten onder senioren gaven voor voor ’s lands grootste seniorenorganisatie KBO-PCOB de doorslag om samen met Abbi het Nationaal Seniorenpanel op te zetten. Daarnaast helpt Abbi met effectieve campagnes ook om nieuwe leden te werven en te ‘onboarden’ in het panel. Vanuit het Abbi platform worden profielen verrijkt en direct ingezet voor zowel gerichte onderzoeken als communicatiecampagnes.

Het resultaat

Een veel betere beleving en respons onder de panelleden van het Nationaal Seniorenpanel en een efficiënt feedback- en communicatieplatform, waarmee KBO-PCOB de groei-ambities van het panel kan verwezenlijken. 

Gusta Willems

Hoofd communicatie en Marketing KBO-PCOB

Abbi is niet alleen een ontzettend goede partner in het hedendaags uitvoeren van marktonderzoek en op eigentijdse manier opleveren van de resultaten daarvan, ook denken ze graag mee in het activeren van de resultaten van de uitgevoerde onderzoeken. Daardoor ontstaat niet alleen een win uit verkregen insights, maar ook een win door het direct verder brengen van resultaten op een relevante manier voor de respondenten.

De voordelen van Abbi

  • Abbi zorgt voor een betere binding en snelle, effectieve besluitvorming in het belang van de leden
  • Abbi’s chatervaring biedt een betere beleving bij panelleden met real time inzicht in de uitkomsten
  • Abbi zorgt ervoor dat de stem van de senior direct kan worden geactiveerd

Meer weten?

Bel of mail dan met Marco Wolters. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

+31 (0)76 2013100